bdf.brcko@gmail.com

Brčak pijan vozio pa ostao bez Pola

Prilikom redovne kontrole Policija Brčko distrikta 6. marta iz saobraćaja je isključili vozača motornog vozila marke “VW Polo” inicijala E. H., rođenog 1984. godine iz Brčkog, za kojeg je alko testiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u krvi od 2,19 g/kg.

Provjerom kroz raspoložive baze podataka utvrđeno je da je vozilo kojim je upravljala spomenuta osoba neregistrirano, da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, da registarske pločice ne pripadaju navedenom vozilu, te da E. H. po osnovu prometnih prekršaja ima dug u iznosu od 4.612,70 KM, priopćeno je iz Policije Brčko distrikta BiH.

Zbog osnova sumnje da će nastaviti s vršenjem istih prekršaja, a u skladu sa članom 20. stav (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, privremeno mu je oduzeto motorno vozilo i deponirano u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Policija upozorava višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole biti nastavljene u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava.

 

 

| Preuzeto sa: https://tuzlanski.ba/infoteka/pijan-vozio-pa-ostao-bez-pola-zbog-neplacenih-kazni/

Izdvojeno