bdf.brcko@gmail.com

Vlada Distrikta razmatrala Izvještaj o nadzoru nad primjenom Zakona o igrama na sreću

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na današnjem prvom nastavku 39. redovite sjednice, na prijedlog Direkcije za financije Brčko distrikta BiH, razmatrala je Izvještaj o nadzoru nad primjenom Zakona o igrama na sreću Brčko distrikta BiH za razdoblje od 1. jula do 31. decembra 2022. godine kao i za razdoblje od 1. januara do 30. juna 2023. godine.

Naplaćeni iznos za izvještajno razdoblje od 1. jula do 31. decembra 2022. godine za naknade za izdavanje odobrenja za priređivanje igara na sreću iznosi 682.750 KM, a paušalni porez od dobiti igara na sreću iznosi 369.532 KM dok naplaćeni iznos za izvještajno razdoblje 1. januaara do 30. juna 2023. godine za naknade za izdavanje odobrenja za priređivanje igara na sreću iznosi 1.172.896 KM, a paušalni porez od dobiti igara na sreću iznosi 550.179 KM.

Članovi Vlade na prijedlog Direkcije za financije razmatrali su i Izvješće o radu Vijeća za računovodstvo i reviziju Brčko distrikta BiH za 2023. godinu kao i Informaciju o nedostatcima postojeće fiskalizacije u Brčko distriktu BiH, prijedlogom za uvođenje novog fiskalnog sustava kao i podataka o krajnjoj potrošnji u Brčko distriktu BiH.

Na prijedlog Odjela za europske integracije i međunarodnu suradnju Vlada je razmatrala i Informaciju u vezi sa URBACT programom. URBACT je program međuteritorijalne suradnje kojem je cilj postizanje integriranog održivog urbanog razvoja kroz stvaranje mreže gradova koji razmjenjuju dobru praksu i ideje, priopćila je Vlada Brčko distrikta BiHJ.

Izdvojeno