bdf.brcko@gmail.com

Novi uspjesi brčanskog Kamp sport Ali kluba

Proteklog vikenda je u Bihaću od 01-03 marta održano prvenstvo Bosne i Hercegovine u olimpijskom boksu za školarce, juniore i mlade.

Kamp sport Ali je nastupio u različitim kategorijama sa 12 mladih takmičarki i takmičara i ostvario istorijski uspjeh za brčanski sport:

Državne prvakinje 

Školarke:

Zina Imamović do 38 kg

Arnela Pobrić do 60 kg

Amela Jukić + 70 kg

Državni prvaci

Školarci :

Vedran Milić do 48 kg

Ajdin Alić do 63 kg

Alli Lukač do 60 kg

Državna prvakinja

Mlade bokserke

Lejla Pezerović do 70 kg

Juniori:

Porazom na poene u tri runde u četvrtfinalnim borbama naši juniori Ivan Rebac do 66 kg i Emir Šerifović do 60 kg nisu došli do medalje dok je Imad Pekarić do 70 kg osvojio brončanu medalju a Adis Ajanović do 60 kg u finalnoj borbi izgubivši na poene u tri runde osvaja srebro i vicešampionsku titulu BiH.

Svi naši državni prvaci iz Brčko distrikta kao i član BK Brčko Benjamin Zlatanović koji je državni prvak u kategoriji do 80 kg će predstavljati BiH na internacionalnim kao i Evropskom prvenstvu za mlade koji se održava u junu ove godine.

Treneri Amina i Mensur Peljto presretni osvajanjem sedam zlatnih medalja jednom srebrenom i jednom bronzanom,   zahvalni su svojim takmičarima kao i svim koji podržavaju progres sportskog kluba Kamp sport Ali iz Brčko distrikta BiH. Oficialni prevoznik na državno prvenstvo je Dinamik Tours iz Brčkog.

Sportski pozdrav

Uprava Kamp sport Ali

Izdvojeno