bdf.brcko@gmail.com

Čelnici Distrikta razgovarali s predstavnicima Američke trgovačke komore u BiH i Američke ambasade u BiH

Čelnici Brčko distrikta Bosne i Hercegovine održali su sastanak sa predstavnicima Američke trgovačke komore u BiH i Američke ambasade u BiH uz prisustvo i predstavnice OHR-a.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić, glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Željko Antić, predsjednik i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić i Ivo Filipović, šef Odjeljenja za privredni razvoj sport i kulturu Pero Gudeljević potpredsjednica Privredne komore Brčko distrikta BiH Sanela Hadžajlić, službenik za ekonomska pitanja u Američkoj ambasadi u BiH i član Upravnog odbora Američke trgovačke komore u BiH Allison Stepinac, generalni sekretar Američke trgovačke komore u BiH Nedim Hamzić i predstavnica OHR-a Milena Martić.

Na sastanku je razgovarano o razvoju i perspektivi Brčko distrikta BiH, investicijskoj klimi, investiranju kroz privatni sektor kao i poboljšanju saradnje sa američkim kompanijama.

Čelnici Brčko distrikta BiH upoznali su predstavnike Američke trgovačke komore sa poticajima u oblasti privrede, samozapošljavanja, poljoprivrede te o subvencioniranju dijela kamata za privatna preduzeća.

„Poslovne investicije su od vitalnog značaja za rast i prosperitet naše zajednice, a naš grad nudi bogatstvo mogućnosti za investitore“, kazao je gradonačelnik Nišić.

Predstavnici Američke trgovačke komore u BiH istakli su da je Brčko distrikt BiH jedinstveno mjesto za razvoj poslovanja te da se raduju budućoj saradnji.

„Želimo da Brčko distrikt BiH ima budućnost i zdravo poslovno okruženje kakvo i zaslužuje“, istakla je Stepinac.

Izdvojeno