bdf.brcko@gmail.com

Šef Policije Distrikta Goran Pisić u povodu održavanja mirnog okupljanja povodom obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti BiH

Šef Policije Brčko distrikta Goran Pisić rekao je Srni da je Policija zaprimila obavještenje o održavanju mirnog okupljanja – auto-defilea povodom obilježavanja 1. marta u organizaciji Bosanske narodne stranke – Sanina Muse i da je preduzela sve mjere radi prikupljanja informacija značajnih za njegovo bezbjedno održavanje.

Pisić je istakao da Policija Brčkog preduzima sve potrebne mjere i radnje u saradnji sa policijskim agencijama iz BiH, Agencijom za istrage i zaštitu BiH, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Federalnom upravom policije sa nadležnim kantonalnim MUP-ovima i Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH.

“Takođe, događaj procjenjujemo i u saradnji sa svim relevantnim međunarodnim faktorima u sektoru bezbjednosti u BiH”, naveo je Pisić. On je istakao da procjena bezbjednog održavanja ovog događaja podrazumijeva sagledavanje svih faktora koji bi mogli uticati na usložnjavanje bezbjednosne situacije i u vezi s tim se planiraju adekvatne mjere i radnje.

Pisić je istakao da je Policija distrikta 21. februara zaprimila obavještenje o održavanju auto-defile i u skladu sa Zakonom o mirnom okupljanju odmah preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju prikupljanja svih relevantnih informacija značajnih za bezbjedno održavanje prijavljenog događaja.

Bivši pripadnik odreda “El mudžahedin” Sanin Musa pozvao je na “Fejsbuku” ljude da sutra učestvuju u defileu automobilima sa ratnim zastavama povodom 1. marta, koji se u dijelu FBiH obilježava kao “dan nezavisnosti BiH”.

On najavio da je u 13.00 časova predviđen polazak defilea ulicama Brčkog, gdje je u planu da dođu ljudi iz mnogih gradova FBiH, zato što smatra da je Brčko u “trenutnoj geopolitičkoj situaciji najvažnija tačka u BiH”.

 

 

Izvor: eBrčko

Izdvojeno