bdf.brcko@gmail.com

Novi “preleti” brčanskih poslanika u Stranku za BiH: Poslanik SDA Benjamin Malkić u Stranci za BiH, kao i dr. Hodžić

Stranka za Bosnu i Hercegovinu sve jača: Dva nova ugledna člana
 Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko distrikta BiH prim.dr. Zijad Nišić danas je u prostorijama Stranke za Bosnu i Hercegovinu uručio člansku kartu skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i dr. Edinu Hodžiću.
Benjamin Malkić rođen je 4. januara 1996. godine u Tuzli.
Zvanje diplomiranog inžinjera medicinske radiologije stekao je 2018. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.
U periodu od 2018. do 2021. godine obnašao je dužnost predsjednika MZ
Šatorovići.
Na lokalnim izborima održanim 2020. godine, sa osvojenih 1.151 glasova, izabran je za zastupnika u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, čime je postao najmlađi skupštinski zastupnik.
 Dr. Edin Hodžić rođen je 7. juna 1980. godine u Tuzli.
Medicinski fakultet završio je u Tuzli, a zvanje neurologa stekao je na Vojnomedicinskoj
akademiji u Beogradu 2014. godine.
Trenutno obnaša dužnost šefa neuropsihijatrije u JZU
“Zdravstveni centar Brčko”.
 Odluka da pristupe Stranci za BiH je olakšana činjenicom da skupšinski zastupnici Abdulah Iljazović i Mehmedalija Karamujić sa njima imaju dugogodišnje prijateljstvo.
 “Raduje nas pristupanje SBiH-u dvojice uglednih građana Brčko distrikta BiH gosp. Edina Hodžića i gosp. Benjamina Malkića, koji će svojim političkim angažmanom podržati ideju SBiH-a, a to je jačanje i zaštita institucija BiH, ekonomski prosperitet, politička stabilnost, socijalna sigurnost i unapređenje demokratije. Bosnu i Hercegovinu vidimo kao državu svih i za sve njene građane bez obzira na sve različitosti naših naroda. U skoro tri decenije SBiH politički integrira BiH, to je politička konstanta ovog političkog subjekta i samo zajedništvom, povjerenjem i poštovanjem prema drugima i drugačijima možemo računati na uspjeh na putu evropskih integracija koji je izvjesniji zbog značajne podrške međunarodne zajednice.
Neprikosnovena ideja SBiH koja u fokus političke brige i pažnje postavlja BiH, a pri tome ne zanemarujući interese pojedinca i kolektiviteta, je garant da će ova partija imati sve veću podršku građana”, istakao je predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko distrikta BiH prim. dr. Zijad Nišić.
Gospodin Mehmedalija Karamujić izrazio je zadovoljstvo što je skupštinska klupa SBiH bogatija za još jednog člana.
Izvor: https://www.facebook.com/story.php/?id=100064697468682&story_fbid=806534081513167&paipv=0&eav=AfbUtOHxVD_KQwd1BF6_KyAUXP3tB5VqrGWNrwzTAFpMB2oGC5v3QEMbsSLQap9YEm8&_rdr

Izdvojeno