bdf.brcko@gmail.com

I u Brčko vesele maškare uz ples i pjesmu prošetale gradom

U organizaciji Hrvatsko kulturnog društva Napredak Brčko distrikta BiH i suradnji s vrtićima i osnovnim školama, danas je središtem grada prošetala vesela skupina maskirane djece u pratnji svojih odgajatelja, odnosno nastavnika. Događaj se kao i svake godine obilježava na Pokladni utorak, koji je i ovaj put sa sobom donio veselje, smijeh i šarenilo boja.

Prema riječima predsjednika HKD Napredak Mirka Mečića vesela povorka kretala se od Napretkovog doma prema središtu grada da bi stigla ispred Gradske vijećnice, gdje je nastavljeno druženje uz ples i pjesmu. Tom prigodom gradonačelnik Zijad Nišić i njegov zamjenik Anto Domić, te dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović pozdravili su ovaj jedinstven događaj na području Brčko distrikta BiH, te su pružili ruke maškarama, pokazujući svoju podršku i poštovanje prema njihovim ulogama.

Mirko Mečić, predsjednik HKD Napredak Brčko distrikta

Svoj doprinos, uz sudjelovanje i ostalih ravnatelja, dao je ravnatelj 12. Osnovne škole Ulice Miroslav Marojević koji je ukazao na značaj okupljanja učenika na jednom mjestu u radosnom trenutku. “Danas djeca mogu biti sve što požele, od kraljeva i prinčeva do klovnova ili super junaka. Sve je dozvoljeno i svi možemo biti ono što poželimo”, rekao je Marojević.

Tako se učenica Lucija Matić sa svojim školskim prijateljima prerušila u Srce kako bi najavila i sutrašnji Dan zaljubljenih – Valentinovo. Za nju je ovaj dan, kaže, veoma važan jer se ljudi međusobno usrećuju.

Grad Brčko danas je odjekivao smijehom i pljeskom okupljenih prolaznika, ali i Napretkov dom u kojem je upriličena Velika priredba i druženje uz čaj i krafnice.

Ivana Pirić 

 

Izvor: hrvatskiglasnik

Izdvojeno