bdf.brcko@gmail.com

Na konkursima u obrazovanja za 2023. veliki debalans zaposlenih na štetu Bošnjaka, tvrdi poslanik Osmanović

  Nedavno se na facebook profilu poslanika Senada Osmanovića pojavila interesantna vijest vezana za zapošljavanje u brčanskom obrazovanju, na kojiu niko nije reagova. Naime, poslanik Osmanović iznosi podatke da je “konkursom iz augusta i decembra 2023. godine zaposleno  na neodređeno 10 Srba, 3 Bošnjaka i 2 Hrvata, dok je na određeno primljeno 11 Srba, 6 Bošnjaka i 3 Hrvata.”

    Nije sporno, kaže Osmanović, da iz jednog naroda određeni procenat primljenih bude veći, ali da bude dvostruko, pa i trostruko veći je nedopustivo, osim kada u ime Bošnjaka imamo servilnu garnitura političara, zaključuje Osmanović.

  Bilo bi dobro da neko se od nadležnih oglasi povodom ovih javnih izjava poslanika Osmanović, potvrdi ili demantuje ove navode, te da pojašnjenje, ako su ovi navodi tačni, zašto je došlo da tako drastičnog debalansa u zapošljavanju u tako osjetljivoj oblasti kao što je obrazovanje.

   Naravno, očekuje se i od poslanika Osmanovića da ove svoje tvrdnje iznesene na svom facebook profilu aktualizira u skupštinskim klupama i traži pojašnjenje,  a ako se njegovi navodi potvrde, predloži mjere da se ovaj debalans otkloni.

 

O.P.L.

Izdvojeno