bdf.brcko@gmail.com

Proteklog vikenda u Brčkom: Teške krađe, teške povrede i pokušaj ubistva

I ovog ponedeljka donosimo vam pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

– U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su tri događaja koji obuhvataju četiri krivična djela i to “Teška krađa” iz člana 281. stav (1), “Teška tjelesna povreda” iz člana 169. stav (1) i “Teška krađa” iz člana 281. stav (1) tačka 2 i krivično djelo “Ubistvo” iz člana 163. a u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH (ubistvo u pokušaju) o čemu smo se ranije oglasili saopštenjem za javnost.

JAVNI RED I MIR:

– U izvještajnom periodu nije bilo zabilježenih događaja narušavanja javnog reda i mira.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u kojoj su dvije osobe zadobile lake tjelesne povrede.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 27 vozača i vozila. Od toga 10 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, pet koji su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje od kojih je jedan bio i pod dejstvom alokohola, jednog jer je upravljao vozilom kojem je pridodata prikolica bez registarskih oznaka, tri koji su upravljali neregistrovanim vozilima, jednog koji nije imao naznačenu odgovarajuću kategoriju, dva koji su vozilima upravljali nako isteka važnosti potvrde o registraciji, tri jer su upravljali vozilima bez potvrde o poznavanju propisa i dva koji su upravljali vozilima u kojima je bio nepravilno smješten teret.

 

Izdvojeno