bdf.brcko@gmail.com

Propada zgrada za stambeno zbrinjavanje demobiliziranih boraca i RVI na Novom Brčkom

Prije skoro pet godina na Novom Brčkom izgrađena je zgrada za stambeno zbrinjavanje 25 porodica demobiliziranih boraca i RVI Armije Republike Bosnei Hercegovine i Hrvatskog vijeća odbrane, no ni do današnjeg dana u nju niko nije uselio.

Zašto i zbog čega ova zgrada nije useljena, ovaj put se nećemo baviti, no ono što muči stanovnike koji žive u blizini ove zgrade jeste visoka trava i pojava gmizavaca.

Naime, travu već izvjesno vrijeme niko ne kosi, pa je uslijed kišnih padavina trava poprilično visoka.

-Naša djeca se graju u blizni zgrade i plašimo se da ih ne ujede zmija. Evo vam fotografije pa se uvjerite kolika je trava. Nije mi jasno zbog čega niko ne kosi travu i zbog čega je sve pušteno da propada- zapitao se jedan od stanovnika ovoga dijela grada koji živi u blizini tzv. Armijske zgrade.

Zgrada za zbrinjavanje bivših pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine i Hrvatskog vijeća odbrane nalazi se tik pored Glavne autobuske stanice u Brčkom koja je ruglo sama po sebi i još kada se doda ovaj „detalj“ sa visokom travom, koja je uzela maha, onda je „ugođaj“ ne domaćinskog odnosa potpun.

Zgrada od milion maraka!

Sredstva za izgradnju 25 stanova za stambeno zbrinjavanje domobiliziranih boraca i RVI Armije Republike Bosne i Hercegovine i Hrvatkog vijeća odbrane su osigurali Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u iznosu od milion maraka, a pored toga Vlada u Brčkom je izdvojila i dodatnih 60.000 maraka za vodoopskrbu i uređenje okolnog prostora koji zbog nemara nadležnih službi sada propada.

Otisak.ba

Izdvojeno