bdf.brcko@gmail.com

Tužilaštvo Brčko distrikta o sinoćnjem ranjavanju: Djelo kvalifikovano kao ubistvo u pokušaju

Pod nadzorom dežurnog tužioca izvršen je uviđaj, izuzeti su predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem toku postupka

Tridesetogodišnja Š.R, rođena 1993.godine u Saveznoj Republici Njemačkoj, a nastanjena u naselju Prutače, Gornji Rahić kod Brčkog, teško je ranjena sinoć.

Policija Brčko distrikta BiH je noćas, oko 2.15 sati iz Službe hitne medicinske pomoći obaviještena da je nepoznata ženska osoba u mjestu Gornji Rahić ranjena iz vatrenog oružja te da su uputili sanitetsko vozilo.

O ovom slučaju se oglasilo i Tužilaštvo Brčko distrikta BiH koje je obaviješteno o događaju, te u saradnji s Policijom Brčko distrikta intenzivno preduzima potrebne mjere i radnje kako bi utvrdilo sve relevantne okolnosti teškog i po život opasnog ranjavanja jedne ženske osobe, iz vatrenog oružja.

– Pod nadzorom dežurnog tužioca izvršen je uviđaj, izuzeti su predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem toku postupka, a takođe, naređeno je obavljanje potrebnih vještačenja kako bi se nesumnjivo utvrdio način i druge okolnosti izvršenja krivičnog djela, koje je kvalificirano kao ubistvo, u pokušaju. U cilju zaštite interesa postupka, u ovom momentu, ne možemo objaviti više informacija o samom događaju, navodi se u saopćenju Tužilaštva.

 

Izvor: oslobođenje.ba

Izdvojeno