bdf.brcko@gmail.com

Školska biciklijada u Bijeloj kao način edukacije djece za sigurnost u prometu

U organizaciji Udruge roditelja i nastavnika osnovne škole iz Bijele i Planinarskog društva „Njivce“ organizirana je i izvedena osma „Školska biciklijada“. Biciklijada je kao i do sada bila namijenjena učenicima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Cilj biciklijada bio je ukazati mladim uzrastima na osnovna pravila ponašanja u prometu i educirati ih o važnosti sigurnog i odgovornog ponašanja svih sudionika u prometu. S tim u svezi je i ovogodišnja biciklijada izvedena pod sloganom „VOZIM OPREZNO, NE ŽELIM BITI ŽRTVA U PROMETU“.

Biciklijadi se odazvao značajan broj učenika Desete osnovne škole iz Bijele, kao i bivših učenika ove škole, sada već srednjoškolaca i studenata. Dionica kojom je biciklijada odvožena počinjala je od Bijele i nastavljala se Gornjom Skakavom, Prijedorom, Seonjacima, Donjom Skakavom, Poljacima i Dubravama. Mladi biciklisti su nakon više od 20 prijeđenih kilometara još jednu biciklijadu završili u školskom dvorištu škole u Bijeloj gdje je najsretniji od njih izvlačenjem broja postao dobitnih i vlasnik novoga bicikla.

Kao i do sada ova manifestacija nije dobila apsolutno nikakvu financijsku ili bilo kakvu podršku nadležnih iz Brčko distrikta.

Organizatori posebno ističu ljubaznost, suradnju i važnu ulogu koju su pri osigiravanju i praćenju mladih biciklista odigrali službenici Policije Brčko distrikta BiH. S tm u svezi Udruga roditelja i nastavnika se u ime roditelja kao i najmlađih sudionika biciklijade posebno želi zahvaliti pripadnicima Policije kao i zapovjednom kadru koji su uz veliko razumijevanje i angažiranost unaprijedili ovaj događaj i doprinijeli sigurnosti svih sudionika.

Izdvojeno