bdf.brcko@gmail.com

Gradonačelnik Brčkog dr. Zijad Nišić spasio život sugrađaninu kojem je pozlilo za volanom

Gradonačelnik Brčkog Zijad Nišić danas je još jednom pokazao svoju humanost, tako što je pomogao muškarcu sa narušenim zdravstvenim stanjem koji se zatekao u saobraćajnoj gužvi. Ovim činom Nišić je potvrdio da među nama još uvijek postoji empatija prema drugom.

Naime, danas oko 16 sati, u vrijeme najveće saobraćajne gužve u centru Brčkog, Nišić je uočio dvije ženske osobe koje fizičkom snagom guraju automobil. Čelnik grada odmah je izašao iz svog vozila te je žurnim korakom krenuo prema sugrađankama, kako bi im pomogao.

“Spletom okolnosti jedna od dvije ženske osobe je bila medicinska sestra koju lično poznajem te mi je prenijala da je vozaču zapravo pozlilo. Odmah sam ga pogledao, uzeo sam anamnezu i odradio sve ono što struka ljekara nalaže. Nakon toga sam ušao u svoj automobil, prebacio u njega muškarca te ga odvezao u Službu hitne medicinske pomoći”, kaže Nišić za Klix.ba.

Nišić, koji je po struci ljekar, kaže da je uradio ono što bi trebao i svaki njegov sugrađanin, ali i učesnik u saobraćaju koji po zakonu mora priteći u pomoć. Međutim, bh. prksa je uglavnom drugačija.

“Mene je više iznenadilo to što su ženske osobe same gurale automobil, dok su taj prizor posmatrali vozači koji su se nalazili u svojim automobilima. Uglavnom su to bili muškarci. Ja sam se ponašao onako kako treba, ali i kako moja struka nalaže”, dodao je Nišić.

Inače, ovo nije prvi put da Nišić spašava živote ljudi i u trenucima kada nije obučen u bijeli mantil. Reanimacijom je spasio jednog Nijemca na aerodromu u Antaliji, a klinički mrtvog Tunižanina u život je vratio u Tunisu. Nekoliko slučajeva njegove medicinske intervencije zabilježeno je i u Brčkom.

 

Izvor: klix.ba

Izdvojeno