bdf.brcko@gmail.com

Brčanska Skupština za pomoć Kostajnici, Bihaću i Čeliću po 30.000 KM

Skupština Brčko distrikta podržala je odluku da iz sredstava rezervi bude izdvojeno po 30.000 KM za pomoć poplavljenim područjima u Kostajnici, Bihaću i Čeliću.

Potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović rekao je da ovaj iznos nije veliki, ali da će sigurno biti od pomoći ovim opštinama.

– Distrikt je humana zajednica i želimo pomoći svima koji su ugroženi – poručio je Filipović.

Skupština Brčko distrikta danas je, u drugom čitanju, usvojila dopunu Zakona o javnoj upravi i izmjene i dopune Zakona o dječjoj zaštiti.

Dopunom Zakona o javnoj upravi oblast rada i radnih odnosa biće dodijeljena Odjeljenju za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta, saopšteno je iz Skupštine.

Izmjenama i dopunama Zakona o dječjoj zaštiti pravo na dječji dodatak ponovo će moći da ostvare oni koji su ga izgubili nakon povećanja minimalnih plata.

U prvom čitanju usvojen je Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o premjeru i katastru nekretnina, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti.

Poslanici su podržali Odluku o odobravanju izdvajanja novčanih sredstava iz sredstava rezervi za pomoć poplavljenim područjima u Bihaću, Kostajnici i Čeliću.

Prihvaćen je izvještaj o radu za prošlu godinu Kancelarije za pravnu pomoć distrikta, te su razmatrane informacije o radu u 2022. godini Pravosudne komisije, Apelacionog suda i Osnovnog suda Brčko distrikta.

Nastavak 45. redovne sjednice očekuje se za 14 dana.

Početku ovog zasjedanja prethodio je nastavak 44. redovne sjednice na kome je Skupština zadužila Vladu distrikta da u roku od 15 dana imenuje radnu grupu za izradu nacrta strategije za borbu protiv ambrozije.

Skupština je zadužila Vladu i da imenuje radnu grupu radi izrade nacrta zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zdravstvenom osiguranju kojim će se utvrditi pravo na naknadu plate u iznosu od 100 odsto od osnovice za naknadu u slučaju privremene spriječenosti za rad licima oboljelim od malignih oboljenja.

Rok za izradu ovog nacrta zakona je 90 dana.

Izdvojeno