bdf.brcko@gmail.com

Doktorica suspendovana zbog nesavjesnog liječenja u Bijeljini, dobila posao u Brčkom

Osnovni sud u Bijeljini početkom jula 2021. godine donio je prvostepenu presudu u kojoj je doktorica Sanja Stevanović osuđena na uslovnu kaznu zatvora za nesavjesno liječenje. U istoj presudi  na uslovnu kaznu je osuđena i medicinska sestra koja je asistirala tokom poroda.

Nakon izrečene prvostepene presude, tužbu je uložilo Okružno tužilaštvo u Bijeljini, koje nije bilo zadovoljno izrečenom kaznom.

U novembru 2021. godine Okružni sud u Bijeljini je prihvatio žalbu tužilaštva i preinačio presudu na kaznu zatvora za doktoricu u trajanju od devet mjeseci, dok je za medicinsku sestru izrečena kazna zatvora od šest mjeseci.

Doktorica i medicinska sestra se u presudi terete za krivično djelo “nesavjesno pružanje ljekarske pomoći”.

Nakon pokretanja postupka pred Osnovnim sudom u Bijeljini, doktorica Sanja Stevanović je suspendovana u bolnici u kojoj je ranije radila, potvrđeno je za RSE iz bolnice “Sveti Vračevi”, gdje je obavljen porođaj.

“Nakon izricanja presude nije potpisan ugovor o radu, niti je doktorka angažovana u našoj bolnici”, navedeno je u odgovoru  iz ove bijeljinske bolnice.

Doktorica Stevanović je od 24. marta ove godine zaposlena u bolnici u Brčko distriktu, udaljenom oko četrdesetak kilometara od Bijeljine. To je objavljeno na zvaničnoj web stranici ove zdravstvene ustanove.

 

Izvor: zvor: slobodnaevropa.org/ebrcko.net/BDC TV

Izdvojeno