bdf.brcko@gmail.com

“Ovo što govorite je sramotno. BiH gurate u nacionalni i vjerski radikalizam, a Bošnjake pretvarate u Palestince!”

Britanski ambasador u BiH Julian Reilly pozdravio je jučerašnju suspenziju Ustava FBiH od strane visokog predstavnika Christiana Schmidta kako bi se stekli uslovi za formiranje Vlada FBiH.

“Sinoćnja odluka visokog predstavnika bila je neophodan korak za stvaranje uslova za formiranje vlade u Federaciji BiH. Naravno da je žalosno što prije šest mjeseci izabrani lideri u Federaciji nisu mogli postići sporazum. Ali, glasači ne trebaju čekati duže”, poručio je Reilly putem Twittera.

Na ovu objavu britanskog ambasadora burno je reagovao novinar i advokat Senad Pećanin poručivši mu da su njegove riječi “sramotne”.

“Poštovani ambasadore, ovo što govorite je sramotno. Podržali ste ‘ustavni udar’ kako bi se legalizirao aparthejd prema svim građanima Federacije BiH koje ne predstavlja HDZ. Učinili ste interese 1/5 građana trajno dominantnim nad interesima 4/5 građana Federacije Bosne i Hercegovine, u skladu sa ‘kršćanskim vrijednostima’ Izbornog zakona s kojima se složio Orbanov ministar Peter Szijjarto i lider HDZ-a Dragan Čović.

Možda i nesvjesno (mada malo vjerovatno) većinu građana BiH gurate u nacionalni i vjerski radikalizam, kao neophodan korak ka konačnoj etničkoj podjeli zemlje, a Bošnjake pretvarate u Palestince. Stavovi koje zastupate znače kontinuitet politike i odnosa koji je Vlada premijera Johna Majora imala prema agresiji na Bosnu i Hercegovinu, politike koja je omogućila genocid i najveće ratne zločine u Europi nakon Drugog svjetskog rata”, poručio je Pećanin.

alt

VIŠE NA WEBU

Izdvojeno