bdf.brcko@gmail.com

Nišić razgovarao sa Elmedinom Konakovićem i Kemalom Ademovićem

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr Zijad Nišić upriličio je sastanak u Gradskoj vijećnici sa gosp. Elmedinom Konakovićem, ministrom spoljnjih poslova BiH i gosp. Kemalom Ademovićem, prvim zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Tom prilikom, zvaničnici su se obratili novinarima kako bi pojasnili teme današnjeg sastanka.

„Mi od ovog susreta očekujemo da se unaprijedi, a prije svega stabilizuje, politički status Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, a onda svakako i ekonomski razvoj. Mi smo našim gostima predočili da je Brčko dio velikih i međunarodno značajnih projekata i nastojaćemo da dobijemo podršku za sprovođenje istih, pogotovo za projekat Luka koji je odgovoran za jedan veliki razvoj riječnog transporta važan za cijeli region, i tu nam je potrebna pomoć države Bosne i Hercegovine“ izjavio je gradonačelnik Zijad Nišić.

On je dodao da će ovi razgovori biti vrlo korisni za cijelu društvenu zajednicu kao i da je upravo današnja posjeta najvišeg državnog nivoa Brčko distriktu, poruka o njegovoj važnosti za dobrobit svih građana u Bosni i Hercegovini.

Ministar Elmedin Konaković izrazio je svoje zadovoljstvo današnjom posjetom, kazavši da se radi o mjestu koje je predmet političkog i ljudskog interesovanja.

„Danas smo ovdje da pružimo snažnu podršku novoizabranom gradonačelniku i od srca mu čestitam i nadam se da ćemo značajno popraviti ambijent u kojem ljudi u Bosni i Hercegovini žive, te na taj način motivisati mlade ljude da svoju sreću i budućnost traže na našim prostorima“ kazao je ministar Konaković, istakavši buduću podršku ministarstva.

„Želim da izrazim nesebičnu podršku i kao ministar u Savjetu ministara i znam da ćemo sigurno sa nivoa Savjetu ministara uspostaviti još bolju saradnju. Upoznat sam o infrastrukturnim projektima i mogućnostima koje se nude na ovom prostoru i mislim da je vrijeme da za naše prioritete stavimo ono što brine naše sugrađane, a to su ekonomija i reforme u oblastima obrazovanja, zdravstva i slično“, dodao je Konaković.

Čestitkama gradonačelniku Nišiću pridružio se i gosp. Ademović, izrazivši svoja očekivanja od buduće izvršne vlasti Distrikta.

„Čestitam gradonačelniku i njegovoj vladi na imenovanju i očekujemo da će transparentnije i brže provesti zacrtane projekte u budžetu Brčko distrikta BiH, kojem je do sada manjkalo transparentnosti. Stoga se nadam i očekujem da će se u značajnoj mjeri popraviti transparentno trošenje sredstava budžeta Brčko distrikta“ izjavio je Ademović.

Zvaničnici su, takođe, iskoristili priliku da upute čestitke povodom vjerskih praznika Uskrsa, Vaskrsa i Ramazanskog bajram

 

Izvor: nula 49

Izdvojeno