bdf.brcko@gmail.com

Pronađeni brčanski napadači na autobus kluba iz Bijeljine, među njima i maloljetnici

Osam osoba priznalo je odgovornost za napad na autobus kluba malog fudbala iz Bijeljine, a incident se odigrao u Brčkom. Protiv odgovornih pokrenuti su prekršajni postupci, potvrđeno je iz policije.

Naime, 1. marta ove godine u sportskoj sali Ekonomske škole u Brčkom, odigrana je utakmica u malom nogometu između Kluba malog nogometa Radnik-Siti iz Bijeljine i Kluba malog nogometa Brčko Zdravlje.

Tokom susreta, grupa navijača ušla je u salu, vrijeđajući pripadnike oba tima, a nakon toga je došlo i do napada na autobus koji je prevozio gostujuću ekipu. O tome je obaviještena policija, čiji su se pripadnici uputili na mjesto događaja.

“Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici koji su u razgovoru sa delegatom utvrdili da je utakmica između juniora KMF Brčko Zdravlje i KMF Radnik-Siti iz Bijeljine prekinuta jer su određeni navijači na tribinama razvili zastave na kojima su bili ‘ljiljani’. Policijski službenici su se zadržali na licu mjesta do završetka utakmice, a potom i ispred sportske sale do razilaska domaćih i gostujućih navijača”, navodi su iz Policije Brčko distrikta.

Nakon toga, zaprimljena je prijava o napadu nepoznatih osoba na autobus sa gostujućim igračima iz Bijeljine, na koju su policijski službenici odmah reagovali te u razgovoru sa vozačem autobusa prikupili informacije da je nekoliko osoba autobus gađalo grudvama snijega i da autobus nije oštećen.

“S obzirom da se, od prvih prikupljenih informacija, počinioci u navedenom slučaju dovode u vezu sa određenim navijačkim grupama iz Brčkog, kao i zbog uznemirenja javnosti koje se reflektovalo nizom saopštenja, o događaju je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH koji se izjasnio da u događaju nema elemenata krivičnog djela, te da se utvrdi postojanje prekršajne odgovornosti”, istaknuto je iz brčanske policije.

S tim u vezi, Policija Brčko distrikta je izvršila identifikaciju učesnika događaja, prikupila njihove izjave i drugu potrebnu dokumentaciju, nakon čega je dana 9. marta Osnovnom sudu Brčko distrikta podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv ukupno osam osoba zbog počinjenog prekršaja iz člana 6. “Posebno drsko ponašanje” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta”, istaknuli su iz policije.

Zaključili su da se radi o mlađim osobama, ispod 20 godina starosti, od kojih su tri punoljetne, a pet je maloljetnika i svi su iz Brčkog.

 

Izvor: klix.ba

Izdvojeno