bdf.brcko@gmail.com

Svečana akademija povodom 23. godišnjice Brčko Distrikta BiH

Povodom 23. godišnjice Brčko distrikta, danas je u Gradskom domu kulture održana svečana akademija, kojoj su prisustvovali predstavnici međunarodne zajednice u BiH, te zvaničnici sa niova države i entiteta, pripadnici lokalnih institucija i drugi gosti.

Gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić izjevio je  za govornicom svečane akademije da izuzetan  značaj za distrikt trenutno ima nekoliko  veoma važnih, što završenih što započetih projekata i dodao da je za daljnji  razvoj ove  lokalne zajednice od posebnog značaja izgradnja investicionog ambijenta i njena politička  stablnost.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić  upozorio je   da Brčko distrikt nipošto ne bi smio da postane faktor urušavanja dejtonske konstrukcije BiH, već most  spajanja kada je saradnja među entitetima  u pitanju.

Supervizor  za  Brčko Džonatan Menuti  je govoreći o multietničkom karakteru  distritka, istakao da je od posebnog značaja  za zajednički život  na  ovom prostoru,  nedavno otkriveni spomenik civlnim žrtvama  rata.

 

Izvor: HIT TV

Izdvojeno