bdf.brcko@gmail.com

Bokserski klub „Kamp sport Ali“ iz Brčko distrikta BIH je ostvario senzacionalan rezultat

Na 30.pojedinačnom prvenstvu BIH za mlade koje je održano od 03. – 05.03.2023.god.u Banja Luci gdje je učestvovalo 27 klubova iz cijele BIH,bokserski klub „Kamp sport Ali“ jedini predstavnik iz Brčko distrikta BIH je ostvario senzacionalan rezultat osvojivši jednu bronzanu,jednu srebrenu i pet zlatnih medalja u kategorijama školarci,juniori i mladi.

Iako naši borci treniraju od oktobra 2022.god.u gradskoj sali Partizan u Brčkom bez adekvatnih uslova gdje nema boks vreća i ringa treneri Mensur Peljto i Saša Trninić su ponosni i prezadovoljni žarom i znanjem koji su naši takmičari i takmičarke pokazali na Banjalučkom ringu protekla tri dana.

Rezultati:

U četvrtfinalnim borbama naši borci:

57 kg Milan Grbić Kamp sport Ali Brčko  izgubio od Petra Sandića-  BK Obilić Zvornik rezultatom 0:5

63.kg.Branimir Ivanović Kamp sport Ali Brčko izgubio sudijskim rezultatom 3:2 od Mirsada Kalača iz BK Sarajevo

Do  80 kg. Denis Zlatanović  Kamp sport Ali Brčko  poslije pobjede u četvrtfinalima protiv Nijaza Kunovca iz Sarajeva u polufinalu se sastao sa predstavnikom zlatnih ljiljana iz Sarajeva Nadirom Hodžićem i identičnom odlukom sudija 3:2 osvojivši bronzanu medalju.

U kategoriji do 60 kg.za mlade poslje polufinalne pobjede naš takmičar Danijel Grbić Kamp sport Ali Brčko  protiv Petra Vukelića iz Slavija Banja Luka u finalnoj borbi sa Amarom Nišićem trostrukim prvakom BIH iz BK Živinice poslije žestoke borbe u tri runde osvojio je srebrenu medalju.

U kategoriji školarci do 75 kg. Predajom od trenera u prvoj rundi naš Benjamin Zlatanović Kamp sport Ali Brčko   je pobijedio Vuka Višnjića BK Banja Luka i osvojio zlatnu medalju.

Školarka Ajla Arnautović Kamp sport Ali Brčko  do 51kg.predajom od trenera u prvoj rundi je pobijedila Adnanu Halilagić BK Vogošća Sarajevo i osvojila zlatnu medalju.

Juniorke Emina Čejvanović do 50 kg i Saja Ivanović Kamp sport Ali Brčko  do 54 kg su neizlaskom na vagu protivnica osvojile zlatne medalje,kao i u najnižoj kategoriji za djevojke do 44kg.naša Ružica Simić Kamp sport Ali Brčko  je donijela petu zlatnu medalju za Kamp sport ALI Brčko distrikt BIH,te smo našim rezultatima postali respektabilan bokserski kolektiv koji će i u budućnosti ostvarivati vrhunske rezultate.

Na osnovu uspjeha Kamp sport Ali u Banja Luci rukovodstvo bokserskog savez BIH donijelo je odluku da se 31.prvo pojedinačno prvenstvo BIH za školarce,juniore i mlade organizuje 2024.u Brčko distriktu BIH.

Sportski pozdrav

 

Predsjednik Mensur Peljto

Izdvojeno