bdf.brcko@gmail.com

Iz Premijer lige ispao višestruki šampion BiH – Mladost iz Brčkog!

Završen je ligaški dio Premijer lige BiH za odbojkaše i poznati su svi timovi koji će kroz plej-of nastaviti borbu za titulu.

Osim trke za zauzimanje što bolje pozicije pred četvrtfinale doigravanja, zanimljivo je bilo i u borbi za opstanak, a iz Premijer lige je, pored Ilidže, ispao i višestruki šampion BiH – Mladost iz Brčkog!

Klub koji je godinama dominirao terenima u BiH je u periodu od 2014. do 2021. godine osvojio sedam titula, a u svojim vitrinama imaju i osam trofeja u Kupu BiH. Takođe, čak deset puta su bili najbolji u Kupu Republike Srpske, međutim pred start ove sezone došlo je do raspada trofejnog tima, a epilog svega je ispadanje u niži rang.

Odluka o putniku u niži rang pala je u zadnjem kolu ligaškog dijela šampionata, a opstanak u eliti izborila je Modriča zahvaljujući pobjedi nad Ilidžom. S druge strane, Mladost je poražena od Radnika.

Prvo mjesto nakog ligaškog dijela sezone zauzeo je Domaljevac sa 48 bodova. Bod manje ima drugoplasirani Radnik, dok su na trećoj poziciji odbojkaši Kaknja. Preostalih pet mjesta u četvrtfinalu doigravanja pripalo je sarajevskoj Bosni,Jedinstvu iz Brčkog, banjalučkom Borcu, Modriči te ekipi Ljubinja.

 

 

Izvor: mondo.ba

Izdvojeno