bdf.brcko@gmail.com

Studen Holding u utorak polaže kamen temeljac za poslovnu zonu SBC

U Brčkom će u utorak, 7. marta u 11 sati biti položen kamen temeljac koji će ozvaničiti izgradnju prve poslovne zone u Brčkom.
Na lokaciji nekadašnje baze McGovern, kamen temeljac za poslovnu zonu Studen Business Center – SBC položiće Ilija Studen, predsjednik Uprave Studen&Co Holdinga, Urlike Hartmann, Ambasadorica Republike Austrije u BiH, Jonathan Mennuti, Supervizor za Brčko distrikt i prvi zamjenik visokog predstavnika za BiH, Esed Kadrić, gradonačelnik Brčko distrikta, Anto Domić, dogradonačelnik Brčko distrikta te Siniša Milić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta.
Kakvi su tačno planovi za ovu poslovnu zonu biće poznato u utorak, međutim ono što znamo od ranije, planirana je izgradnja ekonomske zone na površini od oko 300.000 m2, a predviđena su i ulaganja do 2025. godine u visini od 20 mil KM i posao za 220 radnika.
Podsjećamo, krajem 2019. godine Studen grupa i Vlada Distrikta Brčko potpisali su memorandum o razumijevanju na osnovu inicijative Studen grupe koja predviđa ulaganja od oko pola milijarde konvertibilnih maraka i zaposlenje za 4.000 ljudi.
Kako je tada rečeno, riječ je o najvećoj investiciji od osnivanja Distrikta.
Ilija Studen, predsjednik uprave Studen Holdinga u intervjuu za eKapiju rekao je da u Brčkom žele da grade poslovne zone, konferencijski centar, hotel, stambena naselja…
Izvor: ekapija.com

Izdvojeno