bdf.brcko@gmail.com

Izvinjenje domaćini utakmice, KMF Brčko Zdravlje, u povodu nemili događaja u Distriktu

Povodom sinoćnjeg napada na fudbalere KMF Radnik iz Bijeljine, danas su se saopštenjem za javnost oglasili i domaćini utakmice, KMF Brčko Zdravlje.

Ovo saopštenje prenosimo u cjelosti, bez izmjena:

Prije svega, kao ljudi i sportisti, osjećamo potrebu da se oglasimo povodom nemilih događaja koji su zasenili jednu sportsku priču u našem gradu. Najoštrije želimo da osudimo događaje i počinioce sinoćnih dešavanja na našoj utakmici KUP takmičenja Republike Srpske U19, povodom isticanja ratnih zastava te napada na autobus koji je prevozio članove KMF Radnik siti iz Bijeljine. Iskreno se nadamo da će počinioci biti pronađeni i sankcionisani u najskorijem roku. Ujedno, upućujemo i veliko izvinjenje našim prijateljima iz KMF Radnik siti, službenim licima ispred Fudbalskog saveza Republike Srpske te svim normalnim gledaocima koji su došli da podrže dječake u njihovom nadmetanju sa svojim vršnjacima.

Imamo potrebu da se ogradimo od svih sinoćnih i sličnih događaja kojima svakako mjesto nije na terenu i kažemo da klub nije mogao uticati na sinoćna dešavanja jer je ovo, pored gostiju, i direktan napad na ugled našeg kluba.

Naš klub postoji već 16 godina i gradi jednu pozitivnu sportsku priču širom BiH, takmičeći se u Premijer ligi BiH, Prvoj futsal ligi RS te nižim ligama u kojima smo nastupali. Kroz naš klub je prošlo stotine igrača svih vjera i nacionalnosti koji su uvijek nosili pozitivne utiske, čak i stranaca koji nisu rođeni u BiH, i uvijek smo se vodili motivom SPORT I PRIJATELJSTVO.

Imali smo priliku da ugostimo mnogobrojne ekipe širom Bosne i Hercegovine i regije, i trudili smo se da uvijek budu dočekani kao najbolji prijatelji, a tako je bilo i sinoć. Na našu žalost, neko drugi je odlučio da se baci sijenka na naš klub, naše članove te sve ostale aktere ove utakmice.

Ono na šta naš klub može uticati, to je naš dalji rad…

Naša ekipa trenutno nastupa u tri odvojena takmičenja i u sva 3 takmičenja igraju skoro svi igrači selekcije U19. Prva naredna utakmica u seniorskoj konkurenciji, koja se igra u nedelju, igra se bez publike odlukom našeg kluba a kao posljedica svega što se desilo.

Revanš meč protiv ekipe KMF Radnik siti, koji je trebalo da se igra za 7 dana, je pod velikim znakom pitanja, ali i nastavak takmičenja u Premijer ligi U19, kao i cjelokupan naš dalji rad. Nastavak rada u ovakvim uslovima je nemoguć i klub će vrlo brzo odlučiti o svojim aktivnostima ali ovo bi vrlo lako mogle biti i naše poslednje zvanične utakmice.

Nama je bezbijednost svih aktera na prvom mjestu jer je futsal samo sport, ali ovo je prevazišlo davno, okvire sporta.

Na kraju, ako nekoga zanima, KMF Radnik siti je pobijedio u pomenutoj utakmici rezultatom 6-5 sa mnoštvo dobrih poteza, golova, sportskog naboja na terenu i svega ostalog što krasi futsal. Mada, koga danas više zanima sport…

S poštovanjem i srdačan pozdrav!

KMF BRČKO ZDRAVLJE

Izdvojeno