bdf.brcko@gmail.com

Ozbiljno kašnjenje u izgradnji Gradskog stadiona u Distriktu Brčko

Jedan od najvećih projekata koje je Odjeljenje za javne poslove Vlade Brčko distrikta započelo prošle godine jeste nastavak izgradnje Gradskog stadiona u vrijednosti od 7,6 mil KM.

– Ovih dana smo analizirali stepen realizacije poslova po ugovoru na izvođenju radova na Gradskom stadionu i utvrdili smo da je došlo do ozbiljnog kašnjenja. Ovo je vrijeme kada se izvođač radova mora opredjeliti da li će da nastavi s radom u skladu s ugovorom ili ćemo biti prinuđeni da s istim raskinemo ugovor – kazao je Ratko Stjepanović, šef Odjeljenja za javne poslove piše Radio Brčko.

Prema njegovim riječima, u 70% ugovorenog vremena, do sada je izvršeno manje od 15% radova, te su zakazali hitan sastanak s izvođačem radova gdje će se zahtjevat na ozbiljnijem pristupu samih radova.

– Glavni cilj je da zaštitimo interese investitora, te teoretski postoji još uvijek dovoljno vremena da se ovaj ugovor ispoštuje u cijelosti. To naravno nalaže značajno veće angažovanje izvođača radova – dodaje Stjepanović.

Ugovoreni rok za završetak ovih radova je kraj juna ove godine, a Stjepanović ističe da će u slučaju prekoračenja ugovorenog roka, krenuti sa naplatom ugovorom predviđenih penala koji po jednom danu zakašnjenja iznose 7.600 KM.

 

Izvor: ba.ekapija.com

Izdvojeno