bdf.brcko@gmail.com

Zijad Nišič novi gradonačelnik Brčko Distrikta BiH?

Novi gradonačelnik Brčko distrikta biće dr Zijad Nišić, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko, saznaje nula49.com.

Novu bošnjačku većinu u Skupštini Brčko distrikta, pored Stranke za BiH, činiće Savez za bolju budućnost, Narod i pravda i Socijaldemokratska partija BiH, te poslanica iz romske nacionalne manjine Mejra Šečić.

Iz Skupštine Brčko distrikta poslato je obavještenje da će poslanici Skupštine Brčko distrikta iz Stranke za BiH, SBB-a, SDP-a, NiP-a i nezavisni poslanik Mejra Šečić sutra, (četvrtak, 2. marta 2023. godine) u 13 časova održati konferenciju za medije na kojoj će govoriti o aktuelnim političkim dešavanjima i prekompoziciji vlasti u Distriktu.

Ko je novi gradonačelnik?

Prim. dr Zijad Nišić je rođen 23. maja 1961. godine u Brčkom. Specijalista je interne medicine – kardiolog. Oženjen je i otac dvoje djece, a od 2009. godine radi u privatnoj praksi (Poliklinika dr Nišić).

Od 1998. godine je specijalista interne medicine a 2004. godine dobio je zvanje kardiologa i od tada postaje član Predsjedništva udruženja kardiologa BiH.

Godine 2006. dobio je zvanje primarijusa koje dodjeljuje ministarstvo zdravlja Federacije BiH. Na lokalnim izborima je, kao kandidat Stranke za BiH u pet navrata 2004., 2008., 2012., 2016. i 2020. osvojio mandat poslanika u Skupštini Brčko distrikta.

 

 

Izvor: nula49

Izdvojeno