bdf.brcko@gmail.com

Kadrić: Milenko Ninković ima moju punu podršku

Neargumentovani napadi grupe poljoprivrednika na Milenka Ninkovića, šefa Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Vladi Brčko distrikta BiH, izneseni u saopštenju za javnost najbolji su pokazatelji da ovo odjeljenje radi i djeluje u skladu sa propisima i dokumentima koje su usvojili Vlada i Skupština Brčko distrikta BiH.

Za razliku od najvećeg broja poljoprivrednika sa područja Brčko distrikta BiH koji su zadovoljni dinamikom isplate, visinom i izdvojenim prošlogodišnjim iznosom od 18,8 miliona maraka za podsticaje, maloj grupi poljoprivrednika zasmetao  je  prijedlog odluke o preregistraciji gazdinstava čiju obustavu traže do daljnjeg.

Nije ni čudo što su taj prijedlog stavili u sam vrh zahtjeva pošto pomenuta grupa poljoprivrednika na svojoj adresi ima registrovano po nekoliko gazdinstava zbog čega preregistraciju smatraju direktnim atakom na njihove, prije svega,  materijalne interese. To jasno pokazuje narativ cijelog saopštenja.

Prijedlog odluke o preregistraciji gazdinstava ima za svrhu zaštitu zakonitosti i otklanjanje svih propusta u isplati podsticaja u poljoprivredi te jednak položaj svih poljoprivrednika bez obzira na njihov ekonomski status.

Posebna ciljna grupa su mali i srednji poljoprivredni proizvođači koji su ostankom na selu sačuvali sela od potpune demografske devastacije.

Milenko Ninković ima moju punu podršku u realizaciji politike Vlade Brčko distrikta BiH u oblasti poljoprivrede.

Gradonačelnik
Esed Kadrić

Izdvojeno