bdf.brcko@gmail.com

Najavljeno poskupljenje električne energije u Distriktu, ali i subvencije

Skupština Brčko distrikta BiH okončala je 38. redovnu sjednicu na kojoj je, između ostalog, razmatrala Informaciju o tarifi za usluge i snabdijevanje električnom energijom.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da Vlada Distrikta i Javno komunalno preduzeće rade na kreiranju programa mjera koji bi ublažio negativan efekat poskupljenja električne energije u Distriktu.

Predsjednik Milić je istakao da će to biti kroz odluku o subvencionisanju nabavne cijene električne energije, ali i kroz konkretnu podršku stanovništvu.

„Ono što nam ne ide na ruku jeste faktor vremena budući da mi ne možemo usvojiti rebalans budžeta u roku kraćem od tri mjeseca. Postoji opredjeljenje Vlade i Javnog komunalnog preduzeća, ali i najvećeg dijela poslanika Skupštine Distrikta da se iz prvog narednog rebalansa budžeta izdvoji značajan dio sredstava kao subvencija za nabavku električne energije“, istakao je predsjednik Milić.

On je dodao da će informacija o poskupljenju električne energije biti ponovo kandidovana kao tačka dnevnog reda za naredno zasjedanje.

Na 38. redovnom zasjedanju Skupština je, u prvom čitanju, usvojila Nacrt zakona o socijalnom stanovanju u Brčko distriktu, po kojem će zahtjev za korišćenje socijalnog stana moći da podnesu svi koji imaju veoma mala primanja i nisu u mogućnosti da obezbijede adekvatno mjesto za stanovanje.

 

Opširnije o razmatranim tačkama dnevnog reda 38. redovne sjednice na www.skupstinabd.ba.

 

Izdvojeno