bdf.brcko@gmail.com

Brčanska Policija oduzela još jedno auto jer vlasnik nije platio četiri hiljade KM

Policija Brčko distrikta nastavila je s represivnim djelovanjem kod nesavjesnih vozača, odnosno neplatiša prekršajnih naloga, koji su im izdati zbog prekršaja počinjenih na sabraćajnicama.

Naime, u nastavku aktivnosti u oblasti kontrole sigurnosti saobraćaja, policijski službenici Policije Brčko distrikta su privremeno oduzeli još jedno motorno vozilo od višestrukog povratnika u vršenju prekršaja iz ove oblasti.

“Tako su 30. januara 2023. godine, tokom redovnih poslova i zadataka policijski službenici izvršili kontrolu motornog vozila marke Opel Astra bez registarskih oznaka kojim je upravljao N.S. rođen 1979. godine iz Brčkog. Provjerom u službenom registru novčanih kazni za N.S. je utvrđeno da po osnovu neplaćenih kazni ima dug u iznosu od 3.970 konvertibilnih maraka te da je povratnik u izvršenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH”, naveli su iz policije.

Zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, a u skladu sa Zakonom o prekršajima Brčko distrikta, navedenom muškarcu je privremeno oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta. Protiv njega će Osnovnom sudu Brčko distrikta biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Policija Brčko distrikta svim učesnicima u saobraćaju i ovom prilikom želi ukazati na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, a istovremeno i upozoriti višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava.

 

Izvor: klix.ba

Izdvojeno