bdf.brcko@gmail.com

Sramno: U Sarajevu napadnuta grupa građana iz Beograda, jedan povrijeđen nožem, uzvikivano “ubij Srbina”

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oglasili su se jutros saopćenjm za javnost u vezi sa incidentima i napadom koji se dogodio na međunarodnom dječijem sportskom turniru na Ilidži.

Kako su istaknuli, identifikovane, pronađene i lišene slobode su četiri osobe osumnjičene za krivično djelo “Nasilničko ponašanje”.

Riječ je o E. B. (2003.), nastanjen na području općine Novi grad Sarajevo, A. T. (1996.) nastanjen na području općine Ilidža,
H. D. (1995.) nastanjen na području općine Ilidža i E. H. (2000.) nastanjen na području općine Vogošća.

Uhapšene osobe su smještene u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim će se tokom dana izvršiti kriminalistička obrada.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za jučerašnji događaj u kojem je jedna osobga lakše povrijeđena ispred hotela na Ilidži, tokom održavanja internacionalnog turnira za dječake u malom nogometu.

Podsjetimo, na Ilidži je sinoć napadnuta grupa građana iz Beograda, a jedan od njih je povrijeđen nožem.

Sve se odigralo na jednom međunarodnom nogometnom turniru za djecu u hotelu Hills. Svjedoci napada kazali su da su ih napali maskirani huligani sa navijačkim obilježjima, prskali ih suzavcem i pokušali da im otmu zastavu kluba.

Međunarodni turnir u Sarajevu na kojem se sinoć dogodio incident i napad u kojem je jedna osoba povrijeđena nožem nastavljen je. Ponovo dvoranom odzvanjaju dječja graja, navijanje i aplauzi.

Iz uprave fudbalskog kluba Zvezdara rekli su za N1 da će nastaviti učešće na ovom turniru, jer prije svih, to zaslužuju djeca.

Zahvalili su se gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić, ministru sporta i kulture Samiru Avdiću i ministru unutrašnjih poslova Admiru Katici na ukazanoj podršci.

Čovjek koji je sinoć povrijeđen nalazi se u dobrom zdravstvenom stanju.

Organizator turnira Almir Prguda rekao je za N1 da je ekipa iz Splita, čiji su igrači uzvikivali ‘Ubij Srbina’ sankcionisana, te da ni u budućnosti neće imati pravo da učestvuje na ovom turniru.

Izvor: SB

Izdvojeno