bdf.brcko@gmail.com

Lokalizovan požar u firmi Malagić (VIDEO), stravični snimci

Jutros je izbio veliki požar koji je zahvatio halu salona namještaja “Malagić & Divani d.o.o u Brčkom. Veliki je broj povređenih a šteta je ogromna.

Nakon brze akcije pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice iz Brčko distrikta požar je lokalizovan. Vatrogasne ekipe su još uvijek na terenu. U gašenju su pomogli vatrogasci iz Srebrenika i brčanskog „Bimala“.

Nije poznato pod kojim okolnostima je izbio požar u čijem gašenju je jedan vatrogasac zadobio je blaži oblik trovanja.

Uzroci požara još uvijek se ispituju.

Mićo Simikić, pomoćnik ministra za zaštitu i spašavanje u Vladi Brčko Distrikta, rekao je za Nezavisne novine da je požar prije oko sat vremena stavljen pod kontrolu.

“Otprilike je trećina fabrike izgorjela. Ovo je stari problem u brčanskoj industriji da firme nemaju hidrante, odnosno dovoljno vode, pa smo morali dovoziti vodu iz baze. Upotrijebili smo sve resurse koje smo imali i oko 10.30 smo požar stavili pod kontrolu. Završeno je sve u rekordnom roku”, naveo je Simikić.

Dodao je da će šteta na fabrici kasnije biti procijenjena.

” Ostali su dežurni vatrogasci kod fabrike. Firme moraju da povedu računa da imaju dovoljno vode u hidrantima i započnu gašenje požara prije nego se on razvije”, naveo je Simikić.

Na pitanje da li se zna šta je uzrok požara, Simikić odgovara da se još ne zna, te da vještačenja iz policije i tužilaštva tek slijede.

“Dobili smo poziv oko 8.45 i odmah smo krenuli na lice mjesta. To je salon namještaja, nalaze se lako zapaljive stvari. Dva radnika firme su se nagutala dima, pa su otišli na intervenciju u bolnicu, ali kako sam dobio informaciju, nije ništa opasno”, zaključio je Simikić.

 

Izvor: Hit TV, Agencije

 

Foto Galerija:
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

Izdvojeno