bdf.brcko@gmail.com

Milić: Proslava 9. Januara u Brčko Distriktu prilika da pokažemo srpskoj zahvalnost

Predsjednik skupštine Brčko distrikta Siniša Milić izjavio je danas da je proslava 9. januara – Dana Republike Srpske u distriktu prilika da pokažu svoju privrženost Republici Srpskoj i zahvalnost za doprinos koji daje razvoju ovog kraja.

“Ovo je prilika za nas u Brčkom da pokažemo svoju privrženost Republici Srpskoj kao njeni državljani na šta imamo pravo, ali i da se zahvalimo Republici Srpskoj na njenoj konstruktivnoj politici i na doprinosu koji daje sveukupnom razvoju distrikta Brčko”, rekao je Milić novinarima.
On je podsjetio da da 9. januar, Dan Republike Srpske, predstavlja plebiscit na kome je narod u Republici Srpskoj po ko zna koji put rekao da želi život u slobodi i miru, koji je zasnovan na Dejtonskom mirovnom sporazumu.
Milić je naveo da mu je zadovoljstvo što se po tradiciji Dan Republike Srpske obilježava 10. januara i u Brčko distriktu.
Republika Srpska osnovana je 9. januara 1992. godine pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.
Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH nakon što su preglasani u ključnim pitanjima koja su se ticala opstanka Jugoslavije i nakon što su pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba koji su imali konstitutivni status.
Izvor: HIT TV

Izdvojeno