bdf.brcko@gmail.com

Krenula revolucija gradskog saobraćaja u Brčkom

Možemo slobodno da kažemo da je danas napokon krenula revolucija gradskog saobraćaja u Brčkom i da će građani Brčko distrikta od danas moći da koriste gradski saobraćaj kakav zaslužuju.

Imajući u vidu da od danas na ulicama Brčko distrikta BiH saobraćaju vozila koja zadovoljavaju sve evropske standarde i norme, te da su vozila prilagođena za građane svih kategorija, trudićemo se da naše usluge budu na nivou na koji to zaslužuju građani Brčko distrikta BiH.

Posebno ćemo se osvratiti na osobe sa invaliditetom, kao i za naše najbitnije putnike, a to su majke sa kolicima za bebe jer svi autobusi posjeduju rampe koje će im omogućiti nesmetan ulazak u autobus.

Svi autobusi su klimatizovovani, pa će samim tim i vožnja biti udobnija.

 

2

Pored toga, u budućnosti ćemo se truditi da pratimo evropske gradove i da gradski prevoz u Brčkom dobije i svoju aplikaciju, na osnovu koje će naši putnici koristeći  GPS u svakom trenutku znati u kom vremenskom intervalu autobus dolazi na autobusko stajalište. Samim tim, roditelji učenika će u svakom trenutku znati kad njihova djeca dolaze na krajnje odredište.

3

Pored toga, pokušaćemo da u saradnji sa nadležnim organima nađemo zajedničko rješenje da autobuska stajališta u gradu budu adekvatna i modernizivana u tom smislu da posjeduju elektronske displeje koji će putnicima davati sve potrebne informacije za sve autobuse koji saobraćaju na određenim linijama.

Naša saobraćajna služba će obezbjediti i besplatan info telefon za sve eventualne sugestije i primjedbe, kako bi uz pomoć naših sugrađana otklonili sve eventualne nedostatke, saopćeno je iz firmi Dinamik Turs i Viena Tour.

4

5

6

7

Izdvojeno