bdf.brcko@gmail.com

Koaliciona vlast u Brčko Distriktu je stabilna i ima perspektivu

Dio stranaka, članica „osmorke”, koje participiraju u brčanskoj Skupštini, posmatrajući dešavanja na Federalnom i državnom nivou, pokušavaju isti „recept” primjeniti i u Distriktu, što praktično znači smijeniti gradonačelnika Eseda Kadrića i iz vlasti izbaciti SDA.

Opozicija uvjekteži doči na vlast i to je teoretski moguće. No, u ovom trenutku nerealno je očekivati da se bilo šta presloži, bez obzira na vlast na nivou entiteta i države. Mi u Distriktu imamo kvalitetnu i stabilnu vlast i ne vjerujem da lako može doći do njene prekompozicije”, istakao je dopredsjednik brčanske Skupštine i HDZ-a Distrikta, Ivo Filipović.

Brčko je inače specifično kad je riječ o „sastavljanju” koalicija, te koaliranju. Samo u Distriktu su u koaliciji SDA i SDP-e ili SNSD-e i PDP-e.

„Vrlo je važno da svaka stranka odnosno politički subjekt, koji čine Skupštinsku večinu u Distriktu, svih jedanaest, bude na istom fonu. U ovom smislu svaka, pa i stranka sa najmanjim brojem zastupnika, jako je važna i vrlo je bitno da sve te karike funkcionišu kvalitetno. Mislim daje to do sada bio slučaj, te da se to kroz rezulate vlasti na terenu i vidi. Stoga smatram da ova vlast ima perspektivu”, zaključio je dopretsjednik brčanske Skupštine i HDZ-a Distrikta Ivo Filipovič.

 

 

Izvor: RBDBiH

 

Izdvojeno