bdf.brcko@gmail.com

JP Putevi Brčko čeka snijeg, čekanje košta oko 650 hiljada KM

Kae Wikipedija da je meteorologija grana geofizike, koja se na naučnoj osnovi bavi proučavanjem promjena vremena oko nas. Pa tako stručnjaci koji se bave meteorologijom mjere količinu i vrstu oborina,grmljavinske oluje i slično. Tako se razvila i znanost o prognoziraju vremena, a sve radi planiranja ljudskih aktivnosti.

Posljednja dva mjeseca vidimo da priroda daje žestok odgovor ljudskom nemaru spram nje, te nam tako u decembru i januaru priređuje proljetne temperature.

Malo prije spomenuta znanost dala je tačno predviđanje, kako kratkoročno tako i dugoročno, te smo svi svoje aktivnosti mogli planirati unaprijed. Oni kojima se išlo na zimovanje i skijanje nisu krenuli put planina, logično rekli bi mnogi jer nema snijega. Informacije o vremenu su dostupne na svakom koraku, putem tv kanala, mobilnih aplikacija ….

Tako su i u JP Putevi Brčko, prateći savremene trendove i opšte dostupne informacije, rukovodeći organi odlučili i o tome obavijestili javnost „DA IH SNIJEG NEĆE IZNENADITI, PA KAD BI I NOĆAS PAO“.

Pravoremeno su obavili sve pripreme i angažovali firme za zimsko održavanje puteva, te na ulicama našeg grada možete vidjeti kako namjenska vozila patroliraju čekajući Godoa, pardon čekajući snijeg.

Sve je dakle spremno, pa i ljudstvo. Pripravnosti, dežure, službena vozila na raspolaganju 24 sata, dnevnice….nema te stavke koja nije popunjena, ljudstvo raspoređeno, citirat ću „oprema i ljudstvo su u mobilnom stanju“.  

Helem, džepovi se pune a snijega nema, pa nema. 

Vjerovali ili ne zimsko održavanje obilaznice košta oko 150 hiljada KM, gradska zona oko pola miliona KM……ostale cifre možete pogledati i sami na veb stranici poduzeća. Transparentno.

O Meteorologijo, o znanosti prokleta, dođi u naš grad.

„Nepošteni građanin“

Izdvojeno