bdf.brcko@gmail.com

Brod udario u most koji povezuje Brčko i Gunju

Danas u poslijepodnevnim satima došlo je do incidenta na rijeci Savi u Brčkom. Naime, brod je udario u jedan od stubova na kojem stoji most.

Nije poznato da li su nadležne policijske agencije (Granična policija Bosne i Hercegovine i policija Brčko distirkta Bosne i Hercegovine) upoznati sa ovim incidentom.

Naime, prilikom prolaska ispod mosta kormilar je iz nepoznatog razloga zakačio jedan od stubova, Također, vjerovatno, uslijed visokog nivoa rijeke Save brod je zakačio i konstrukciju mosta. Na snimku se može čuti i zvuk udara!



Također, nije poznato da li su i kolika oštećenja nastala na ovome mostu preko kojeg saobraćaju putnički automobili i da li je siguran za saobraćaj.Podsjećamo, most Brčko – Gunja, koji je ujedno i granični prijelaz između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, 2019.godine je proglašen kao nesiguran za prolazak teretnih motornih vozila.

Most je u saobraćaj pušten 1894.godine

Inače, most na rijeci Savi između Brčkog i Gunje u saobraćaj je pušten daleke 1894. godine, a i u Drugom svjetskom ratu bio je meta i srušen je u jednom od napada neprijateljske vojske. Također, miniran je i u posljednjem ratu 1992.godine.

Otisak.ba

Izdvojeno