bdf.brcko@gmail.com

Metodologija prevare: U Brčkom pravila zapošljavanja već unaprijed prilagođena odabranim kandidatima

Jedna moćna strana organizacija podržala je i finansirala ovih dana vrlo reklamirano osvješćivanje građana distrikta o načinu zapošljavanja u javnim institucijama.

Naziv akcije je ni manje  ni više „STOP NEZAKONITOM ZAPOŠLJAVANJU“.

To samo po sebi govori koliko nas ozbiljno shvataju finansijeri kampanje, te predlažu građanima da zaustave „nezakonitosti“.

Lijepo bi ih bilo podsjetiti da su pod njihovim budnim okom formirane istitucije Brčko distrikta i imenovani vječiti nosioci šefovskih funkcija kojima je prevashodan posao borba protiv nezakonitosti. To što su naši „borci protiv korupcije“ ozbiljno shvatili svoj posao te među najpotrebnijim sredstvima za rad izabrali frižider i mikrovalnu, uz nabavku alkolonih pića za dokone poslijepodnevne sate na radnom mjestu je isključivo naš problem.

Organi gonjenja u Brčkom, iako im nije bilo milo i ugodno, čak su i pokušali u par navrata da procesuiraju počinioce kaznenih djela vezano za „nezakonito zapošljavanje“, a kao što vam je poznato postupci su neslavno završili pred brčanskim pravosuđem.

Sudu morate vjerovati ako kaže da je bilo sve po zakonu i pravilima.

I sada dolazimo do suštine prevare, na koju je pokušao da dobije odgovor g-din Iljazović u Skupštini BD, prilikom usvajanja Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta u Zavodu za planiranje BD.

Jednostano pitanje : „Kojom metodologijom se došlo do toga da ista ili slična radna mjesta imaju različite uslove za zasnivanje radnog odnosa“??? Muk…….bez ikakvog odgovora nadležnih.

Međutim, odgovor je star koliko i Brčko distrikt. Nebitno je ko je bio na vlasti, svi su se služili sličnim ili istim načinom prevare.

Zakon i pravila zapošljavanja se pojedinačno prilagođavanju već unaprijed odabranim kandidatima, koji su uspjeli da dopru do debelog crijeva šefa stranke. Pa i ovim „odabranima“ treba odati jednu vrstu priznanja. Dospjeti do šefa stranke, namoliti ga da „odabare baš vas“ od tolike mase onih koji se nude, je ipak umijeće.

Dakle, one moralne vertikale koje dižu ruke i donose ovakve zakone i pravila zapošljavanja su isključivi i jedini krivci za tzv. NEZAKONITO ZAPOŠLJAVNJE, sve ostalo je samo toalet partija šaha šefa stranke.

  „Nepošteni građanin“

Izdvojeno