bdf.brcko@gmail.com

DODIK SE JAVNO ZAHVALIO NIKŠIĆU NA POMOĆI: “U sljedeće četiri godine RS-u niko neće moći ništa nametnuti!”

SNSD-ovi delegati će u Domu naroda BiH nastupiti odlučno i konstruktivno i izborom naša četiri delegata, Republici Srpskoj u sljedeće četiri godine više niko neće moći ništa nametnuti, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

“U sedmici iza nas Narodna skupština izabrala je delegate u Dom naroda BiH. Izabrano je i Vijeće naroda i time smo obavili važan posao, čime su stvoreni uvjeti za dalje formiranje Vlade Republike Srpske”, objavio je Dodik na svom Twitter profilu. 

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske izabrali su kandidate za Dom naroda BiH. Od pet delegata u srpskom klubu SNSD će imati četiri, a SDS jednog.

Iz SNSD-a izabrani su Sredoje Nović, Snježana Novaković Bursać, Radovan Kovačević, Nikola Špirić. Iz SDS-a izabran je Želimir Nešković

Glasanju su pristupili svih 83 poslanika u Narodnoj skupštini RS-a. Njih 53 ukupno je glasalo za SNSD-ove liste, 16 za SDS, 11 za PDP i dva za SDP-ovog delegata Vojina Mijatovića. Upravo je podjela u grupaciji Pokret za državu doprinijela da Dodikov SNSD dobije kontrolni paket delegata. 

 

Izvor: slobodna bosna

Izdvojeno