bdf.brcko@gmail.com

BRČANSKA BORBA ZA PROMJENE (VLAST): MORAM UĆI U VLAST, STRAŠNO ME SE TIČE

Nakon 30-tak godina vladanja jedna politička partija (SDA) odlazi sa vlasti, a sa time slijedi i gubitak preko hiljadu postavljenja u raznoraznim institucijama, na višim i nižim nivoima. Pored gubitka zaposlenja za svoje stranačke uhljebe neminovno slijede i zavrtanja pipa, dotoka budžetskog novca, koji je svim mogućim marifetlucima završavao u privatnim džepovima.

Ko je prodao? Ko je izdajnik? Povikuje se sa svih strana, kao da nam je pamćenje toliko oslabilo pa da se niko ne može prisjetiti dešavanja od prije 4 godine, i kako je tada SNSD došao do FAMOZNE 4 RUKE U DOMU  NARODA. Ko mu je to omogućio?? Jesu li i oni bili izdajnici ???

Insomnija (nesanica) je tako dohvatila veliki dio naših sugrađana, rukovodećeg kadra, raznih udruženja koji su sve ove godine, kao sluge vlasti, uživale povlastice, te oka ne mogu da sklope zbog navodne brige za državu.

Šta će od države da urade ovi munafici koji pripadaju „strankama osmice“, prijete oni???

Tako jedan kaže, kritikujući „osmicu“, vulgarno je poredeći sa bajkovitim likovima, da se „ljudi najčešće povode za svojim interesima“, sa preporukom da ne idemo na spavanje bez šake apaurina.

Kada sagledate ukupno stanje društva, insomnija (nesanica) vam dođe kao noćna razonoda, kada u miru možete da postavite sami sebi neka pitanja.

Bez bilo kakve razumne sumnje ovu vlast treba mijenjati. Svako onaj ko je protiv promjena zasigurno štiti svoje privilegije i ne samo privilegije, nego mnogo toga nečasnog.  Dizanje glasa protiv promjena, u vremenu kada iz ove države svi, bez obzira na vjeru, bježe, glavom bez obzira, može biti samo iz ličnih interesa, zbog ličnih privilegija.

No, biti za promjene ne znači izgubiti pravo da se pitamo da li će to biti zaista istinite promjene ili osveta onih koji su ostali bez privilegija, a isto ih tako žele kao i oni koji su na vlasti. Kada malo bolje  pogledate ko je alternativa (čast izuzecima), morate se zapitati nije li ovo samo BRČANSKO (BOSANSKO) VJEČNO VRAĆANJE ISTOG, ILI KAO NAROD KAŽE „SJAŠI KURTA DA UZJAŠE MURTA“.

No, kako kažu, obespravljenom narodu nada umire posljednja!

p.s.

Neću citirati Aristotela, ima mi neko mnogo bliži iz povijesti halifa:

„Omer je jednom sebi za vrat stavio neku mješinu i tako je nosao, pa kad su ga upitali zašto to čini rekao je: ZADIVIO ME MOJ EGO, PA GA NAUMI MALO UNIZITI“.  Ako ništa drugo, „promjene“ bi mogle biti Omerova mješina.

 

„Nepošteni građanin“

 

Izdvojeno