bdf.brcko@gmail.com

Teška saobraćajna nesreća u Brčkom: prošao kroz crveno, udario dva auta, završio na krovu

U večernjim satima u Brčkom se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj su prema prvim informacijama povrijeđene najmanje dvije osobe.

Prema informacijama iz brčanske policije, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila iza 21 sat na raskrsnici nekoliko saobraćajnica u neposrednoj blizini Gradskog parka, učestvovala su tri automobila.

Stravičan udes kod brčanskog Gradskog parka.

Fotografija nula49.com.
Fotografija nula49.com.
Fotografija nula49.com.

Svjedoci događaja navode da je vozač teretnog vozila munjevitom brzinom prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, nakon čega je udario u jedno, a zatim i u drugo auto koje je od siline sudara završilo u Gradskom parku.

U nesreći su lakše tjelesne povrede zadobile dvije osobe, a na svim vozilima je pričinjena velika materijalna šteta, saopšteno je iz Policije Brčko distrikta BiH.

Izvršen je uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH, a alkotestiranjem je utvrđeno da je jedan od vozača, inicijala D. Z., u organizmu imao 2,11 grama po kilogramu alkohola, te je isti lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Ugrožavanje javnog prometa“ iz Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. Druga dva vozača nisu bila pod utjecajem alkohola.

 

 

 

(klix.ba)

Izdvojeno