bdf.brcko@gmail.com

SDP-ov je izbor da uruče ključeve BiH u ruke Dodiku u naredne četiri godine?

Lider PDP-a, Branislav Borenović u izjavi za medije prokomentirao je trenutnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini. Između ostalog, osvrnuo se i na trenutno fomiranje vlasti u našoj zemlji.

Osvrnuo se i na jučerašnji izbor delegata u Dom naroda Parlamenta BiH iz RS. Borenović tvrdi da je SDP uručio SNSD-u četvrtog delegata.

“Zbog toga SDP treba prestati sa pokušajima da se dalje obmanjuje javnost po tom pitanju. Oni nisu podržali listu PDP-a. Nisu glasali za listu PDP-a. I to je njihova politički legitimna, ali smatram veoma štetna odluka. Nije bilo potrebe da se pravi čitava ova lažna predstava. Kao i prenemaganje, pravdanje, traženje izgovora. Mogli su otvoreno i iskreno stati iza svog izbora. A njihov je izbor da uruče ključeve BiH u ruke Dodiku u naredne četiri godine”, rekao je Borenović.

Borenović je naveo da je za listu PDP-a glasalo osam PDP-ovih poslanika. Kao i tri poslanika Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića. I svima njima je posebno zahvalan što su ostali dosljedni i u skladu sa svojim političkim opredjeljenjem.

“O svim drugim ružnim pojavama, političkom blatu, licemjerju, trgovini, izdajama, podvalama, falsifikatima imat ćemo mnogo prilika da pričamo u naredne četiri godine. Za sada, treba jasno reći da priča o navodnim dokazima da su poslanici SDP-a glasali za PDP apsolutno netačne. Upravo pravi i najčvršći dokaz da je SDP podržao SNSD-ovog četvrtog delegata i dao sudbinu države u koju se navodno kunu u Dodikove ruke je baš takozvana fotografija glasačkog listića kojom maše predsjednik SDP-a. Budući da je bilo nedozvoljeno, ali i nemoguće slikati glasački listić prilikom glasanja zbog položaja paravana za glasanje, što su svi u sali parlamenta mogli vidjeti. Čudi me da je Nermin Nikšić dozvolio da bude dio, očigledno unaprijed isplanirane, prljave igre za koju se može krivično odgovarati”, navodi Borenović.

Izvor: raport.ba

Izdvojeno