bdf.brcko@gmail.com

Ako Pokret za državu omogući SNSD-u četvrtog delegata glasat ću protiv ulaska Naše stranke u vlast

Danas je u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine potpisan koalicioni dogovor Osmorke i HDZ BiH oko formiranja vlasti nakon izbora.

Najavljeno je i da će treći partner biti SNSD, a čemu se javno najviše opirala Naša stranka, koja je također danas bila prisutna, ali i potpisala sporazum. Jedan od najglasnijih kritičara ulaska u vlast s SNSD bili su Damir Arnaut i Sabina Ćudić. Nakon analiza pojedinih medija o tome da li će NS ipak ući u tu koaliciju oglasio se Arnaut:

“Kada već ne razumijete prostu matematiku da tri nije četiri, evo vam Shermanova zakletva – ako PzD Dodiku da 4. delegata, glasat ću protiv ulaska NS u državnu vlast. Ako NS ipak uđe u takvu vlast, odbit ću da budem ministar u istoj.  I potom ću i iduće 4 godine kritikovati sve koji takav antidržavni čin eventualno počine.  Ali će Trojka u svakoj kombinaciji još više ojačati, jer će kukolj biti razotkriven. Džaba ste krečili “, napisao je Arnaut.

Inače iz Naše stranke javno su apelirali u nadi da Pokret za državu i Vojin Mijatović neće isporučiti četvrtog delegata u Domu naroda SNSD-u jer bi to značilo blokadu države.

Da će Pokret za državu omogućiti SNSD-u četvrtog delegata u Domu naroda PS BiH sada je već potpuno jasno. Lider SDP-a Nermin Nikšić i lider Pokreta za državu Vojin Mijatović boravili su danas u Istočnom Sarajevu na sastanku sa Dodikom, a večeras je u to u programu BHRT-a indirektno potvrdio i DF-ov Mirsad Duratović kojem je Dodik obećao mjesto potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

 

Izvor: agencije

Izdvojeno