bdf.brcko@gmail.com

Nasilje u brčanskoj porodici, zbog duga od 2.400 KM oduzet Audi

I ovog ponedeljka donosimo vam pregled bezbjednosnih događaja​ koji su obilježili vikend za nama.​ KRIMINALITET:

– U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su tri krivična djela.

JAVNI RED I MIR:

– U navedenom vremenskom periodu nije bilo ni događaja narušavanja javnog reda i mira.

– Izdvajamo događaje, prvi od dana 27.11.2022. godine kada je jedno lice lišeno slobode zbog počinjenog prekršaja iz člana 5. Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Brčko distrikta BiH.

I drugi od dana 27.11.2022. godine kada su policijski službenici provođenjem redvnih preventivnih aktivnosti na održavanju javnog reda i mira uručili 13 prekršajnih naloga zbog počinjenog prekršaja iz člana 34. „Propuštanje dužnog staranja prema maloljetnicima” iz Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– Tokom navedenog perioda nije bilo zabilježenih saobraćajnih nezgoda.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 26 vozača i vozilo. Od toga 17 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, tri koji su upravljali vozilima prije sticanja prava na upravljanje, jednog jer je upravljao vozilom u vrijeme trajanja zabrane, četiri koji su upravljali vozilima nakon isteka važnosti potvrde o registraciji i jednog koji je upravljao vozilom bez registarskih oznaka.

OSTALO:

-Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su dana 25.11.2022. godine u 22.55 sati u ulici Dr. Mehmeda Spahe tokom redovnih poslova i zadataka izvršili kontrolu vozača motornog vozila marke “Audi” kojim je upravljao A.D. iz Brčkog. Nakon izvršenih provjera utvrđeno je da je navedeno lice višestruki povratnik u vršenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, te da po osnovu neplaćenih kazni ima dugovanje u iznosu od 2.395 konvertibilnih maraka, te mu je zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem prekršaja, privremeno oduzeto vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH. Protiv navedenog lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

 

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol
Policije Brčko distrikta BiH
Dževida Hukičević

 

Izdvojeno