bdf.brcko@gmail.com

Skupština Distrikta nije prihvatila izvještaj o radu Fonda zdravstvenog osiguranja

Skupština Brčko distrikta tijekom današnje sjednice nije prihvatila izvješće o radu i financijskom poslovanju Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta za 2021. godinu.

Dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović smatra kako po formi i sadržaju spomenuto izvješće nije bilo prihvatljivo, ističući kako je ta točka dnevnog reda odložena za iduće zasjedanje na zahtjev predsjednika Upravnog odbora Zorana Tošića, a nakon konzultacija zastupnika skupštinske većine.

Filipović je istaknuo da u Fondu zdravstvenog osiguranja ima mnogo nedostataka te da će se puno toga morati promijeniti u radu te ustanove.

“Zabrinjavajuća je činjenica da se troši puno novca na liječenje izvan Distrikta, a da se pri tome ne pokrivaju troškovi liječenja u nekoj od zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj. Na taj način se diskriminiraju osiguranici jer ne mogu birati mjesto i ustanovu u kojoj će se liječiti”, rekao je Filipović.

On tvrdi da, iako su usvojena izvješća o radu Upravnog odbora JP “Komunalno Brčko” u prošloj i prvoj polovici ove godine, te izvješća o poslovanju i financijskom poslovanju ovog poduzeća u prvoj polovici 2022. godine, evidentno je da probleme u poslovanju ima i Javno poduzeće “Komunalno Brčko”.

Za to kriv, po njegovim riječima, ne samo menadžment poduzeća, nego i politika Brčko distrikta koja će morati naći najbolja rješenja za ovo poduzeće.

U nastavku 32. redovite sjednice zastupnici su dali suglasnost na Odluku o usvajanju izmjena Financijskog plana Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta za 2022. godinu, kao i na Odluku o smanjenju kapitala JP “Luka Brčko” i usvojili Izvješće o radu i financijskom stanju tog poduzeća u prvoj polovici 2022. godine.

U iduću srijedu, 30. studenoga, održat će se 33. redovita sjednica, priopćeno je iz Skupštine Brčko distrikta BiH.

(Fena)

Izdvojeno