bdf.brcko@gmail.com

Brčanska Policija zbog neplaćene kazne od preko 22 000 KM oduzela auto

 

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su u nastavku aktivnosti u oblasti kontrole sigurnosti saobraćaja, privremeno oduzeli još jedno vozilo od višestrukog povratnika u izvršenju najtežih prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Tako su dana 23. 11. 2022. godine tokom redovnih poslova i zadataka policijski službenici izvršili kontrolu motornog vozila marke VW Golf kojim je upravljao A.K. rođen 1999. godine iz Brčkog. Provjerom u službenom registru novčanih kazni za navedeno lice je utvrđeno da po osnovu neplaćenih kazni ima dug u iznosu od 22.389 KM, te da je povratnik u izvršenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, navedenom licu je privremeno oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Protiv navedenog lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Policija Brčko distrikta BiH i ovom prilikom želi ukazati svim učesnicima u saobraćaju na važnost poštovanja saobraćajnih propisa, a istovremeno i upozoriti višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno