bdf.brcko@gmail.com

Proslava neustavnog Dana R Srpske održat će se ponovo i u Brčko Distriktu BiH

PREDSJEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik predsjedavao je danas Prvom sjednicom Odbora za proslavu Dana Republike Srpske.

Na sjednici, koja je održana u Palati Republike,  konstituisan je Odbor za proslavu Dana Republike Srpske, usvojen prijedlog Programa proslave i formirana Radna grupa za pripremu i realizaciju proslave Dana Republike.

Centralni događaji povodom proslave Dana Republike i ove godine biće svečani defile na Trgu Krajine, svečana akademija u sportskoj dvorani „Borik“, kao i svečani prijem u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Foto: Predsjednik RS

– Programom je predviđena dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima koja će biti upriličena u Kulturnom centru Banski dvor, kao i polaganje vijenaca i cvijeća na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske, srpskom vojničkom spomen-groblju “Mali Zejtinlik”, Spomenik borcima NOR-a, Spomen-kosturnici, Spomeniku banjalučkim bebama i na spomen-obilježju bivšeg predsjednika Republike Srpske dr Milana Jelića – navodi se u saopštenju Kabineta predsjednika Srpske.

U svim gradovima i opštinama Republike Srpske, biće obilježen Dan Republike Srpske, kao i u Brčko Distriktu.

Izdvojeno