bdf.brcko@gmail.com

“Večer sjećanja” za Vukovar u Brčkom: Slobodu treba čuvati!

Povodom 31. obljetnice pada grada Vukovara diljem naše zemlje održana je “Večer sjećanja”. U organizaciji Mladeži HDZ-a BiH, Hrvati brčanskog kraja su kao ranijih godina molitvom i paljenjem svijeća pred Spomenikom 108. HVO brigade odali počast braniteljima grada Vukovara kao i svim poginulim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata, kako u BiH, tako i u Republici Hrvatskoj.

“Ovim činom odali smo poštovanje braniteljima herojima grada Vukovara, hrvatskim herojima, koji su zaustavili agresorsku armadu i spriječili okupiranje Republike Hrvatske, te dali nama snagu i vjeru da se može suprotstaviti neprijatelju. Tako smo i mi na prostoru Distrikta obranili svoj prostor. Veza između Vukovara i Brčkog postoji oduvijek, ali u zadnje vrijeme ona je nadograđena žrtvom naših branitelja i nekolicine drugih Hrvata, koji pješačeći od Brčkog do Vukovara odaju poštovanje i pijetet gradu Vukovaru, napose palim braniteljima koji su svojom odlučnošću obranili Republiku Hrvatsku. Da nisu zaustavili tada agresora vjerojatno bi kasnije bilo mnogo teže i kompliciranije. Sinoćnjim paljenjem svijeća i simbolom golubice uoči pada Vukovara i obljetnice Hrvatske zajednice Herceg – Bosna Hrvati Brčko distrikta su se okupili u pomen na ove događaje iz prošlosti, kako bi izvukli pouke da se sloboda tesko stječe i zato je treba po svaku cijenu i čuvati”, izjavio je predsjednik dr. Anto Domić.

Lucija Ždravac predsjednica Mladeži HDZ-a BiH, Organizacije za Brčko distrikt BiH zahvalila se svima koji su došli sinoć kako bi odali poštovanje palim braniteljima Domovinskog rata.

„Okupili smo se ovdje kako bismo odali počast svim stradalim žrtvama rata, za čije se duše molimo. Želimo ukazati i na to da se zlo, koje se desilo u Vukovaru nikada više nikom ne ponovi. Sinoć smo upalili preko 200 svijeća za preko 2.000 poginuli hrvatskih branitelja i civila“, istaknula je predsjednica Ždravac.

Ovo je najmanje što možemo učiniti za vas koji ste dali svoje živote za nas, poručili su iz Odbora Mladeži u Brčkom.

Izvor: hdzbrckodistrikt.org

Izdvojeno