bdf.brcko@gmail.com

Da li su stanovnici Brčko Distrikta ostali uskraćeni za učestvovanje u velikoj nagradnoj igri Mercatora i Konzuma?

Korisnici “Pika Kartice” na području Brčko distrikta BiH izgleda da su ostali uskaraćeni da učestvuju u velikoj nagradnoj igri u organizaciji “Mercator BH d.o.o. Sarajevo, sa sjedištem u Blažuj bb, 71210 Ilidža”, isključivo za stanovnike Federacije Bosne i Hercegovine i ““PROFMEDIA“d.o.o. , sa sjedištem u Banjoj Luci, adresa: Braće Pogornika 2”, isključivo za stanovnike na području Republike Srpske. Za ove firme Brčko Distrikt BiH kao da ne postoji. Samo entiteti.
      Kako stoji na zvaničnoj web stranici Mercator BH u oba entiteta BiH priređuje se nagradna igra u kojoj će parvo učestvovanja imati oni građani koji kupe domaće brendove ili brendove iz regije u prodavnicama ogranizatora kompanije Mercator BH d.o.o. i suorganizatora kompanije Konzum d.o.o. u svrhu nagrađivanja kupaca za lojalnost i promocije domaćih i regionalnih brendova i proizvoda u sklopu kampanje „MOJI BRENDOVI – NAŠE VRIJEDNOSTI“. Za građane Distrikta koji kupuju ove prozivode, pula.
      Uprave navedenih poslovnih subjekata su donijele pravilnike za oba entiteta BiH i tako su, slučajno ili ne, građane Brčko Distrikta BiH ostavili u nedoumici i nevjerici da im je uskraćeno parvo da učestvuju u navedenoj nagradnoj, igri iako na podrućju Distrikta ima nekoliko prodavnica navedenih poslovnih subjekata. Kada ovo čitate u ovoj našoj neopisivoj stvarnosti, ovo i nije tako gorko za progutati. Kada odete na web stranicu Mercator BH https://www.mercator.ba/moji-brendovi/ i pogledate pravilnike nagradne igre za oba entiteta BiH onda ovo više i nije gorko  za progutati.
•     U pravilniku nagradne igre za Federaciju Bosne i Hercegovine u tački 7. stav 1. stoji slijedeće: “Pravo učešća u nagradnoj igri imaju kupci sa prijavljenim prebivalištem u BiH, koji izvrše kupovinu u poslovnim jedinicama Priređivača ili suorganizatora Konzum d.o.o. na području Federacije Bosne i Hercegovine a koji su prilikom te kupovine kupe najmanje jedan artikl koji je na polici i u katalogu obilježen oznakom „Moji brendovi“, te na računu imaju dokaz o kupovini tako označenog artikla.”
•     A u pravilniku nagradne igre za Republiku Srpsku također u tački 7. stav 1. stoji slijedeće: “Pravo učešća u nagradnoj igri imaju kupci sa prijavljenim prebivalištem u RS, koji izvrše kupovinu u poslovnim jedinicama Organizatora ili suorganizatora Konzum d.o.o. na području Republike Srpske, a koji su prilikom te kupovine kupili najmanje jedan artikal koji je na polici i u katalogu obilježen oznakom „Moji brendovi“, te na odnosnom računu imaju dokaz o kupovini tako označenog artikla.”
Ovo je i za nas u Brčko Distriktu previše ili mi se samo čini. Ako neko i ovo može da progutati onda bosanskom ludilu nema kraja.
E. T.

Izdvojeno