bdf.brcko@gmail.com

Predsjednik Pravosudne komisije Distrikta Safet Pizović obmanuo javnost

Tokom minule tri godine, 154 uposlenika Osnovnog i Apelacionog suda te Tužilaštva i Pravosudne komisije Distrikta kao dodatnu stimulaciju dobili su 215.000 maraka. Rečeno je sadržano u odgovoru na zastupničko pitanje Admira Mujkanovića iz SDA koji pojašnjava da je suštinski cilj bilo doznati da li je i koliku stimulaciju dobio predsjednik Pravosudne komisije Safet Pizović.

„Na ovaj način javnost je informisana da je Pizović tokom prošle godine dobio stimulaciju od 4.406 maraka. Time je nepobitno ustanovljeno da je Pizović ranije, na moje identično pitanje sa skupštinske govornice, obmanuo javnost kazavši da nije bio nagrađivan“, rekao je Mujkanović.

Kako bi dobio još preciznije informacije Admir Mujkanović je pomenuto pitanje pretvorio u informaciju koju očekuje vrlo brzo.

“Informaciju, kao zasebni pisani odgovor zahtjevam jer smatram da postoji niz razloga za detaljnija pojašnjenja te preciznije odgovore, koje će nadam se biti sadržana u zahtjevanoj informaciji“, precizirao je zastupnik SDA u brčanskoj Skupštini  Admir Mujkanović.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno