bdf.brcko@gmail.com

Izgradnja Gradskog stadiona u Brčkom ili zidanje Skadra na Bojani

Ne muči se, Vukašine kralje,

Ne muči se i ne harči blaga.

Ne mo'š, krallje, temelj podignuti,

A kamo li sagraditi grada…

 

Od početka ovogodišnje građevinske sezone do 1. novembra planom rada Odjela za javne poslove Vlade Brčko distrikta završena su 274 kapitalna projekta iz oblasti niskogradnje u vrijednosti preko 4,7 miliona KM. U oblasti visokogradnje ugovorena vrijednost je preko 7,6 miliona KM.

Što se tiče visokogradnje da je, naravno, najznačajniji projekat nastavak izgradnje Gradskog stadiona u Brčkom.

„Opštepoznato je da je u ovoj fazi dogovoreno, i u fazi je realizacije, nastavak izgradnje Gradskog stadiona u vrijednosti od oko 7,6 miliona KM, a rok za izvođenje ovih radova je 15 mjeseci“, precizirao je Stjepanović i pojasnio da to praktično znači da kod Gradskog stadiona proces gradnje neće prestajati ni tokom zime, jer će se dio poslova raditi u zatvorenom prostoru.

Izgradnja Gradskog stadiona u Brčkom počela je 2006. godine, pračena raznoim aferama. Posljednji radovi izvođeni su prije desetak godina. Nastavak radova na stadionu u Brčkom je nešto što su mnogi građani, posebno sportisti dugo čekali i sigurno će mnogi od njih biti obradovani informacijom da se ovih dana nastavlja sa izgradnjom Gradskog stadiona. No, kako su stvari do sada išle ostaje pitanje da li će u Brčko Distriktu do završetka radova biti sportista i gledalaca.

Izdvojeno