bdf.brcko@gmail.com

Zamjenik Visokog predstavnika i Supervior za Brčko posjetio Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

Zahvalio se na profesionalnom odnosu u dosadašnjoj saradnji između osoblja OHR-a i Direkcije

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić primio je danas u radnu posjetu prvog zamjenika visokog predstavnika u BiH i supervizora za Brčko distrikt Jonathan Mennutia.

S obzirom da je Mennuti prvi put u posjeti Direkciji od svog imenovanja, direktor Vilić ga je upoznao sa zakonskim nadležnostima Direkcije. Posebno je naglasio poslove koji se realizuju u okviru osiguranja VIP osoba i diplomatsko konzularnih predstavništava, kao i stalno i kontinuirano jačanje komunikacije i saradnje kako s agencijama za provođenje zakona u BiH tako i sa međunarodnim partnerima, koja se realizuje kroz međunarodnu operativnu policijsku saradnju (INTERPOL, EUROPOL i SELEC).

Prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH se zahvalio na dobrodošlici i profesionalnom odnosu u dosadašnjoj saradnji između osoblja OHR-a i Direkcije, koja je na visokom nivou. Ovom prilikom je izrazio svoju iskrenu zahvalnost na izuzetno dobro obavljenom poslu pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koji su bili direktno angažovani tokom nedavnih protesta na zaštiti objekata i zaposlenika OHR-a.

Takođe je istakao da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine pod Vilićevim rukovodstvom nastavlja biti svijetli primjer profesionalizma i ostvarivanja uspješne saradnje ovih institucija.

 

Izvor: oslobođenje.ba

Izdvojeno